follow us:

STEVIE MAXX

”STEVIE MAXX”

Stevie Maxx ( Encore / Summerlove / The Good Life Federation ), weet al snel het publiek te boeien en is daarom ook een geliefd artiest. Naast zanger / vocalist is hij zeer getalenteerd op verschillende vlakken. Zo is hij erg muzikaal en zijn verschillende stijlen muziek niet vreemd voor hem. Of het gaat om pop songs, dance, raeggeton, country, Kerst songs of andere muziek in welke stijl dan ook, hij pakt een kladblok en hij schrijft zo een Engelstalig of Nederlandstalig nummer in verschillende muziekstijlen. Vroeger zong hij meestal bestaande liedjes maar tegenwoordig schrijft hij alle nummers zelf. Naast het muzikale talent is hij ook erg handig in het maken van videoclips, websites en overige grafische ontwerpen. In zijn muziek carrière heeft hij met verschillende mensen in studio’s gewerkt waaronder o.a. de producers van The Backstreet Boys, Aaron Carter, N-Sync, Britney Spears, 2 Unlimited, Latoya Jackson, No Merci, Milli Vanilli, Dj Maurice, John Dirne, Marc Marini, etc… 

Deze 3 kwart Nederlandse en 1 kwart Indische in Utrecht geboren alleskunner heeft de muzikaliteit van zijn half Indisch/Nederlandse vader meegekregen. Zijn Hollandse uit Groningen afkomstige moeder heeft hem de nuchterheid meegegeven. In 1999 heeft hij als leadzanger deel uitgemaakt van een drieman jongens formatie ,,Encore” die destijds een single heeft uitgebracht bij platenmaatschappij CNR / ARCADE met als titel ,,Let Me Hold You Tight”. Deze formatie heeft in diverse TV programma’s opgetreden als Telekids, Foxkids, Koffietijd, 5 in het land, RTL Staatslot op lokatie etc…

In het jaar 2000 besloot hij om solo een nieuw begin te maken. Zijn repertoire bestaat uit de meest recente Top 40 hits en liedjes in de muziekstijlen: Dance, R&B, Swing & soul music, Disco, Classics etc….. Ook deed hij gezellige Après Ski en Nederlandstalige feestnummers, Caribische liedjes, Rock & Roll en noem maar op. Feesten met een bepaald thema deed hij toen dan ook met regelmaat.

Vooral Ladies Nights waren zéér in trek. In studio’s in binnen en buitenland heeft hij samengewerkt met TOP producers van o.a The Backstreet Boys, N-Sync, No Merci, Latoya Jackson, Britney Spears, 2 Unlimited en anderen. 

Met DJ Maurice en DJ Yorit van de bekende après skihut in Rotterdam en van de skihut en après ski safari CD’s en DVD’s, heeft hij diverse nummers opgenomen en nam hij het repertoire van de LIVE act ,,Summerlove” voor zijn rekening, bekend van de hits ,,Remember ( hey nananana yeah ), Dance On The Beach” en Summerlove Pt.2.

Onder de naam Summerlove was hij met danseressen de wereld aan het veroveren, zo heeft de LIVE act al meerdere keren  diverse landen bezocht zoals; Roemenië, Spanje, Portugal, Zweden, Rusland. In de planning zat ook nog o.a.; Zuid Amerika, Canada, Brazilië. Remixen van het nummer Remember ( naar de act genoemd Summer Love ) stegen met een noodgang de hitlijsten in.

De act stond voor ruim 30 minuten compleet uit je dak gaan op heerlijke Up-tempo nummers. Keer op keer was het weer een feest en de reacties van de mensen waren zéér positief. In het buitenland werd Summerlove vergeleken met grote internationale wereld acts en regelmatig stonden ze op podia naast MEGA sterren.

Solo heeft hij o.a. opgetreden in het TV programma ,,The Bassment” van TMF en was hij druk bezig met allerlei muzikale activiteiten in het buitenland voor optredens. Zelfs op de Caribische en Indonesische eilanden en Turkije.

Stevie Maxx is momenteel de leadzanger van de act ”The Good Life Federation” waarvan de single ”The Good Life” door diverse grote radiostations als 3FM zijn opgepakt. Voor deze act schrijft hij ook eigen nummers. De act bestaat uit zanger Stevie Maxx, dj’s / producers Brad Grobler en Jeroen Hamer en MC Juice. 

 

Geschiedenis

Stevie Maxx was ooit begonnen als drummer in een schoolbandje. De muzikaliteit heeft hij van zijn half Indisch / Nederlandse vader die ook uit een muzikale familie komt. Zijn vader speelde in een band genaamd ,,Hot Cool Company”. Stevie Maxx was regelmatig bij repetities in een buurthuis in zijn woonplaats Nieuwegein en zat regelmatig op de kruk achter een drumstel waar hij er vaak op los trommelde. Dit getrommel beviel hem wel en hij kreeg al gauw een kinderdrumstel die hij steeds weer kapot sloeg. Op de lagere school kwam de muziekleraar er al gauw achter hoe muzikaal hij was, en zo kreeg hij steeds weer andere instrumenten in handen. Op een Hawaiiaanse ukulele speelde hij keer op keer tijdens voorstellingen op school en vooral met de Sinterklaas vieringen leefde hij zich lekker uit.

 

Zijn voormalige buurman adviseerde hem om een soundmixertje te kopen en zo te oefenen met zingen. Ook leende hij hem allemaal platen van Elvis Presley zodat hij een beetje kon meezingen en zo gezegd zo gedaan, met een soundmixer zong hij volop mee met nummers van o.a. Elvis en Gerard Joling. Elvis Presley was zijn idool en in zijn jeugdjaren ging hij vaak in de huid kruipen van THE KING. De lage Elvis ballads en de hoge Joling noten zorgde ervoor dat hij zijn stem zowel in de laagte als hoogte ging ontwikkelen.

 

Eenmaal op de hogere school beland, begon hij het drummen weer op te pakken. Later mocht hij van zijn opa en oma een echte drumstel kopen en dat deed hij dan ook heel trots. Hij nam zelfs drumlessen op een muziekschool in de buurt, maar toen bleek dat je ook noten moet kunnen lezen om te drummen, hield hij het voor gezien en ging toen spelen in een schoolbandje als drummer. Samen met vrienden speelde hij toen tijdens schooldisco’s en noem maar op. Één van die jongens drumde ook en toen stelde Stevie Maxx ( toen nog gewoon Steve ) voor om iets te gaan zingen wanneer die jongen wilde gaan drummen en zo zong hij voor de eerste keer ..LIVE” voor publiek in een dansschool op een schoolfeest. Vooral het nummer van Glenn Medeiros genaamd ,,Nothing’s Gonna Change My Love For You” was een enorm succes. Ineens kreeg hij zoveel aandacht van meisjes op school. 

 

Toen zijn oma 65 jaar werd vormde de familie een muziekbandje bestaande uit ooms en neven om hun oma & moeder te verrassen met live muziek op een onverwacht verjaardagsfeestje. Stevie Maxx maakte toen deel uit als drummer. Zijn familie is zeer muzikaal en ook daar was er iemand anders die wilde drummen. Wederom stelde Stevie Maxx voor, het drummen af te wisselen met het zingen om zijn neef ook de kans te geven zijn kunnen te laten zien en horen. Stevie Maxx zong toen nummers in allerlei genres. Op het einde van de avond bracht hij een act van Stevie Wonder met het nummer ,,I Just Called To Say I Love You”. Dit was zo in de smaak gevallen bij de familie, dat ze hem in dezelfde week ná het feestje hebben opgegeven voor een lokale talentenjacht in Nieuwegein.

 

Stevie Maxx was ooit zo verlegen en ineens had hij genoeg moed om het podium op te gaan. Zijn eerste talentenjacht vond plaats in Nieuwegein en hij moest opboxen tegen ervaren zangers en zangeressen. Tot zijn verbazing behaalde hij de 2e plaats en kreeg hij als prijs een beker en 200 gulden in contanten. De eerste plaats ging naar een zanger uit Luxemburg en de derde plaats naar niemand minder dan zangeres Ilse de Lange uit Almelo, de woonplaats van het grootste deel van Stevie Maxx zijn familie. Hij had zo de smaak te pakken van het zingen dat hij besloot het drummen achter zich te laten en verder te gaan als zanger. Om ervaring op te doen deed hij regelmatig mee met landelijke talentenshows waar hij telkens weer hoog eindigde en zelfs heel vaak op de eerste plaats kwam. Hij deed niet echt mee om te winnen maar meer om ervaring op te doen en kritiek aan te horen. Het leuke is dat hij telkens weer dezelfde mensen tegenkwam tijdens die talentenshows. Ilse de Lange werd dan ook een ware concurrent en beiden eindigden steeds weer hoog en sleepten steeds weer leuke prijzen in de wacht zoals vakantie reisjes, geldprijzen etc…..Hij kreeg ook steeds weer leuke reacties op de kleding die hij aanhad. Hij liet zijn eigen ontworpen podiumkleding maken door een collega van zijn moeder.

 

Marco Borsato inspireerde hem om eigen artiesten kleding te ontwerpen en zo deed hij dat. Het was grotendeels Glitter & Glamour en hij won zelfs ondanks een zware griep een tussen de schuifdeuren show in Alkmaar met Marco Borsato in de jury.

Tijdens een talentenshow in Amersfoort kwam hij een producer tegen die met hem een plaatje wilde opnemen en zo dook hij de studio in om wat in te zingen. Er werd toen een single opgenomen over adoptiekinderen in arme landen met als titel ,,Take My Hand”. Presentatrice Vivian Boelen werkte hieraan mee door haar stem uit te lenen voor de plaat. Het plaatje was gedraaid op diverse grote commerciële radio stations als Radio Noordzee waar Stevie Maxx ook nog een radio interview kreeg met Gaston Starreveld. Er werd een groot feest gehouden om de single te presenteren en er kwamen mensen van de pers en radio om het feest bij te wonen. Zanger Oscar Harris overhandigde het eerste exemplaar.

In de beginperiode werd er gedacht aan een artiestennaam voor Steve. Zijn naam is Steven Bé en vrienden noemden hem altijd Stevie B. Logischerwijs lag het voor de hand om sindsdien op te treden als ,,Stevie B”. Helaas was er toen een zanger uit Amerika die onder dezelfde naam als zanger optreed en om verwarring te voorkomen haalde hij maar de ,,B” weg en zong toen onder de naam Stevie. Na enige tijd realiseerde hij dat hij de muzikaliteit van zijn vader Max Bé heeft en zo besloot hij verder te gaan onder de naam Stevie Maxx. Zijn volledige naam is Steven John Maximilliaan Bé en daar zit dus ook de naam Max in, vandaar dat hij gekozen heeft om twee keer een X te gebruiken in zijn artiestennaam.

Tijdens optredens in het land werd Stevie Maxx veel gevraagd door producers in studio’s om muziek in te zingen. Dit was een leuke gelegenheid om ervaring op te doen in studio’s al waren de liedjes niet echt hits. Er kwamen toen vele belangstellenden van de pers informeren naar de voortgang en hij kwam dan ook regelmatig met positief nieuws op de voorpagina terecht.

 

Bovenaan deze pagina kunt u een muziek compilatie beluisteren van enkele nummers die hij zoal heeft opgenomen in diverse studio’s op voordat hij zangles heeft genomen. Er zitten bestaande nummers bij maar ook nieuwe nummers. Stevie Maxx ging altijd met een goede vriend Eric Borgers ( muzikant van het conservatorium in Hilversum ) wat uitproberen in zijn studio in Blaricum.

Na een lange vakantietrip in Amerika kreeg Stevie Maxx te horen van een goede vriendin Mariëtte Smeele dat Gerard Joling het nummer ,,Take My Hand” heeft opgenomen en op zijn album heeft gezet. Stevie Maxx wist niet wat hij hoorde want het was zijn eigen nummer die hij ineens gezongen hoorde door Gerard Joling. Hij ging altijd samen met Mariëtte  naar vele optredens van Gerard en was toen onder de indruk van zijn hoge stembereik omdat dat zo uniek was. Regelmatig zong Stevie Maxx mee met nummers en zo ontwikkelde hij ook zijn eigen stem de hoogte in. Gerard heeft tijdens een optreden een single gekregen als dank voor de inspiratie en deze heeft hij toen zelf opgenomen. De pers kwam hiervan op de hoogte en plaatste een artikel in het weekblad ,,WEEKEND”. Later belde Gerard nog een keer midden in de nacht op om te vertellen hoe het allemaal tot stand was gekomen. Beide zangers komen elkaar tot op heden regelmatig tegen.

 

Het hoofdstuk talentenjachten werd afgesloten en Stevie Maxx ging zich richten op een professionele zangcarrière. Hij kreeg het adres van een hele goede zangleraar George Webb waar hij een paar lessen van heeft mogen krijgen. Deze man was zeer onder de indruk en eiste dat hij meteen ging stoppen met zingen omdat het zonde van het geld zou zijn om elke keer weer te komen. De hoog opgeleide zangleraar weigerde langer les te geven omdat hij vond dat hij een natuurtalent is. Het was dan ook alleen maar gebleven bij een paar ademhalingslessen om de stem onder controle te houden. De man was zo enthousiast dat deze graag wilde komen kijken tijdens optredens. Helaas was de man enkele jaren erna overleden en kan hij de ontwikkelingen niet meer volgen.

Stevie Maxx kreeg een oproep om in militaire dienst te gaan maar vanwege de muzikale ontwikkelingen heeft hij na een goed gesprek het akkoord gekregen voor een GROOT verlof. Zijn diensttijd duurde dan ook niet langer dan maar liefst 9 dagen in de Isabella Kazerne in Vught. Sindsdien had hij alle tijd om zicht te richten op de muziek.

Aanvragen en aanbiedingen kwamen op zijn pad en zo kwam hij in contact met de inmiddels overleden manager Jan Vis, die één van Nederlands grootste artiestenbureau onder dezelfde naam beheerde. Deze man geloofde in hem en bood hem een contract aan en verzorgde optredens op o.a. de Radio 10 Gold Road Show. Er werden diverse producers gezocht en er werden wat nummers opgenomen. Robert Jan v der Toorn de zoon van feestzangeres wijlen Sugar Lee Hooper produceerde een nummer en dat werd toen opgenomen in Hamburg Duitsland in de studio en met producers die achter producties zitten van o.a. The Backstreet Boys. Stevie Maxx kreeg een MEGA deal maar kon die helaas niet aannemen vanwege zijn contractuele verplichtingen met Bureau Jan Vis. Ze wilden hem namelijk weghalen bij dat bureau en dat ging niet.

Na enige tijd beëindigde de samenwerking met bureau Jan Vis en ging alles weer zijn gangetje. Er werden optredens gedaan en er kwamen weer nieuwe aanbiedingen

Stevie Maxx stond regelmatig op het podium sinds hij zijn ervaring heeft opgedaan in talentenshows, hij heeft ook nog eens een paar keer in het blad WEEKEND gestaan in de rubriek ,,Ingrid”. Persfotograaf Erico Van Der Horst ( tevens manager geweest van de groep Re-Play en van zijn eigen zoon en zanger Erico Lekato ) deed vrijwillig zijn uiterste best om Stevie Maxx meer bekendheid te laten krijgen en sleepte hem overal mee naar feestjes etc… Ook wilde hij meer gezichtsbekendheid regelen en toen regelde hij de foto’s in dat blad.

De vraag naar optredens bleef maar komen en Stevie Maxx reisde het hele land door en zong toen al regelmatig met tal van bekende artiesten als Gordon, René Froger, Gerard Joling, Marco Borsato etc.

Grote radio stations nodigden hem uit voor interviews en hij zong geregeld ,,Live” over de ether met en zonder publiek in de radio studio. Met het nummer ,,Hurt” wist hij veel luisteraars van het programma VARA’s Dubbelisjes te boeien. Zelfs het personeel in de studio waarvoor hij een show gaf was zeer te spreken over hem. Stevie Maxx kreeg leuke reacties en bleef het muzikale pad met beide benen op de grond volgen. Hij wist steeds meer mensen te boeien en gillende meiden vroegen om een handtekening. In zijn woonplaats Nieuwegein begon toen al de gekte. Meiden ontdekten zijn huisadres en belden zelfs aan en brachten cadeaus of lange liefdesbrieven. Stevie Maxx wist het toen al zeker….. hij wilde verder in de muziek.

Steeds meer ontwikkelde Stevie Maxx zichzelf als een artiest, al ziet hij zichzelf niet echt zo. Hij vindt het leuk om te zingen en doet het niet echt om beroemd te worden. Zingen voor publiek is gewoon leuk en vooral omdat je zoveel leuke reacties krijgt. Je wordt behandeld als een echte ster al ben je niets meer of minder dan een ander mens. De één is timmerman of loodgieter en ik ben maar iemand die liedjes zingt, dat is zijn mening. Mensen vroegen hem steeds meer om een optreden te komen verzorgen op hun feest of evenement en zo kwam hij steeds weer een stapje verder.

Hij deed volop promotie en liet fotokaarten maken en deelde die toen uit. Mensen vroegen een handtekening en deden de raarste dingen om op te vallen. Het was zo erg dat hij een geheim nummer moest gaan nemen want de fans belden om de haverklap. Zijn ouders werden er gek van en vaak waren het melige meiden die niets zeiden maar alleen maar giechelden en weer ophingen.

Tijdens de Roadshow van Radio 10 Gold waarin Stevie Maxx al eerder zijn zangkunsten vertoonde, leerde hij Michel Houtenbos kennen die geïnteresseerd was in orkestbanden van hem. De twee spraken af en wisselden wat orkestbanden met elkaar. Later bleek die jongen als geluidstechnicus werkzaam te zijn in Hilversum bij de televisie en hij zong ook regelmatig. De moeder van Stevie Maxx zat op een dag de krant te lezen en daarin werd door producers gezocht naar een drietal jongens voor een act. Stevie Maxx voelde er weinig voor om deel te nemen aan een boyband maar wilde Michel wel introduceren en tegelijk wilde hij kijken of er misschien nog andere plannen waren, want wie weet hadden die producers wel meerdere projecten. Stevie Maxx en Michel Houtenbos maakte toen meteen een afspraak met die producers in Putten.

Deze mensen waren zeer onder de indruk maar wilden zich alleen op dat ene project richten. Er moest een act komen met ongeveer hetzelfde concept als de groep ,,No Mercy” die bestond uit goed uitziende latino jongens. Het productieteam zag die twee wel zitten en gingen op zoek naar een derde persoon. Stevie Maxx was niet van plan om zich te binden aan een jongens formatie, maar na veel aandringen wilde hij het wel doen voor zijn nieuwe goede vriend Michel. Maar wel op voorwaarde dat hij de leadzanger van de formatie zou worden en dat hij zijn normale optredens nog steeds kon doen naast de nieuwe act.

Er kwamen verschillende mensen auditie doen en toen werd er gekozen voor een goed uitziende jongen Roger Simpson. Deze jongen bleek perfect bij de andere twee te passen. En zo maakte Stevie Maxx naast zijn solo optredens deel uit van de jongens formatie ,,Encore”. Er werd meteen actie ondernomen en er kwam een CD single genaamd ,,Let Me Hold You Tight”.

Met de cd single wisten de jongens in de hitlijsten te komen en zo konden ze hier en daar optreden. Er kwamen aanvragen voor optredens op de MEGA Festatie in Utrecht waar elk jaar zowat heel jeugdig Nederland op af kwam. Dit was een mooie kans om voor een groot publiek ervaring op te doen en de ingestudeerde danspasjes uit te voeren. De formatie viel goed in de smaak. Doordat Michel zijn vrienden bij de televisie had, kon Encore in diverse TV programma’s optreden waaronder: Telekids, Koffietijd, Staatsloterijshow, Foxkids, 5 in het Land. De formatie Encore werd een succes en Stevie Maxx moest weer de studio in om nog meer nummers op te nemen.

Er werden nog meer nummers opgenomen en er waren toen plannen voor een heel album. De gebeurtenissen rondom Encore waren hectisch en de formatie had heel wat fans weten te scoren. Na de optredens op de MEGA Festatie in Utrecht waren er enorm veel leuke reacties gekomen en ze kregen regelmatig optredens op een tour door alle discotheken van Nederland onder de namen Malibu Mega Party, Pasoa Mega Party etc… Die MEGA Party’s waren ook weer een succes.

Die show was héél leuk en er was steeds weer een vast team die de show draaide. Overal in het land waren de shows geboekt en zijn neef Dave Trefflich bracht de jongens elke keer weer naar de plaats van bestemming. Ze reisden tot diep in de nacht voor de vele optredens. Michel woonde in Castricum, Roger in Waalwijk en Stevie Maxx in Nieuwegein terwijl Dave zelf in Dongen woonde. Hij moest dus steeds van Zuid naar Noord Nederland rijden en weer andersom. Een hele opgave maar ondanks dat was het steeds weer een leuke trip en vooral een gezellige trip met de jongens onder elkaar. Al viel Roger 8 van de 10 keer in slaap tijdens de ritten.

Zoals bij elke formatie komt er meestal een eind aan, en zo besloot Stevie Maxx te vertrekken bij Encore en Roger ging zich richten op het geven van danslessen aan leerlingen van zijn eigen klas. Michel bleef over en zette de formatie voort met onze manager Anoir Khabazzy en twee andere leden. Voor Stevie Maxx was het hiermee afgedaan en meteen daarna kreeg hij al weer nieuwe aanbiedingen, en zo ging hij in zee met een ander artiestenbureau. Deze regelde o.a. een optreden in het programma The Bassment van Mental Theo op TMF.

Het team van de Malibu MEGA Party betreurde dat de originele Encore niet meer bestond en besloten Stevie Maxx solo te boeken om de rest van de tour af te maken. Er waren toen nog tal van shows door het hele land en sindsdien reed Dave zijn eigen neef van hot naar her, maar dan zonder de andere twee leden. Dit werd elke keer weer nachtwerk en eten uit de muur bij een benzine station werd toen regelmaat. Soms moest Dave zelfs eerst danseressen ophalen in Beverwijk en vervolgens via Nieuwegein naar Maastricht rijden en weer terug. Dave genoot elke keer weer en vermaakte zich goed met het team van de MEGA party. Met zangeres en presentatrice Nance Coolen hadden Stevie Maxx en zijn neef heel wat lol beleefd.

De shows waren afgerond en Stevie Maxx ging weer verder. Er kwamen weer veel optredens op verschillende evenementen. Zelfs in bejaarden tehuizen en gehandicapten huizen werd hem gevraagd te komen zingen. Zo werd hij ook gevraagd in het welbekende huis van Villa Pardoes in Kaatsheuvel. Dit huis is speciaal voor kinderen met een ongeneeslijke ziekte. De kinderen mogen daar met hun familie verblijven en krijgen regelmatig entertainment aangeboden. Stevie Maxx is daar ook gevraagd te komen en dus deed hij dat. Hij verleent zelden zijn medewerking aan goede doelen omdat hij teveel aanvragen krijgt voor dit soort dingen en er komen er steeds meer bij, en vooral ook zogenaamde goede doelen. Als hij er aan meewerkt dan moet het wel een erkend evenement zijn en groots opgezet. Dan wil hij er wel over nadenken maar tegenwoordig gebruikt men te snel het woord ,,Goed doel” om gratis aan artiesten te komen. Het optreden in Villa Pardoes was heel gezellig ondanks dat er maar een handje vol mensen waren. De zieke kinderen en hun ouders waren heel erg dankbaar. Helaas hoorde hij achteraf dat er een patiënt was overleden. Diens zus wist te vertellen dat ze zeer heeft genoten van het optreden en daar doe je het voor.

Naast optredens op deze locaties zijn er ook thema feesten waar hij geboekt wordt, vooral Ladies Nights zijn zeer gewild. Samen met een vriend en team van strip dansers en danseressen zet hij de hele tent op zijn kop. Het repertoire dat hij heeft is zeer gevarieerd van Nederlandstalig tot R&B, Dance, Rock & Roll en noem maar op. Meestal laat hij tijdens optredens een mengelmoes van genres horen en vaak levert dat boekingen op met een bepaald thema zoals een Rock & Roll avond of Dance Classic of Back to the 80’s Party. Het leuke is dat hij overal voor in is en het leuk vindt om vooral leuk mee te doen..zoals zingen met een afro pruik op.

Stevie Maxx is een veelzijdig artiest en kan veel kanten op, daarom is de belangstelling voor hem zeer groot. Naast de act met DJ Maurice en DJ Yorit als ,,Summerlove” werd hij ook gevraagd voor andere projecten. Hij ging nummers opnemen met Mr.Z. die is bekend van het nummer ,,Earth Angel”.  Brad Grobler is de man achter de producties van o.a. Mr.Z, Dance Nation en nog vele anderen. Ook kwam producer Phil Wilde achter de kwaliteiten van Stevie Maxx en nodigde hem uit in zijn studio in Gent in België. Phil Wilde heeft vele hits onder zijn naam staan waaronder alle hits van zijn act ”2 Unlimited” ( Ray Slijngaard en Anita Doth )’, Kate Ryan en anderen. Phil had weer een hit te pakken met het nummer ”Desenchantee” van Kate Ryan. Hij wilde dezelfde stijl aanhouden en heeft het oorspronkelijke nummer van zanger/model/songwriter wijlen Nick Kamen ”I Promised Myself” omgetoverd in dezelfde stijl en liet Stevie Maxx het in zingen. Het was de bedoeling het nummer met Stevie Maxx uit te brengen. Er werd al podiumkleding gekocht en er werden foto’s gemaakt totdat hij later besloot om het nummer toch maar te laten uitbrengen door Nick kamen zelf. Alle auteursrechten van het nummer liggen namelijk bij Nick Kamen en daarnaast was hij model en zanger en was al een zeer bekend persoon, en heeft al een hit gescoord met dat nummer in de oorspronkelijke stijl. Het is dan beter om het nummer aan te bieden aan de oorspronkelijke in de wereld bekende artiest dan aan een minder bekende Stevie Maxx. het nummer werd dan ook uitgebracht door Nick kamen zelf. Deze zanger is in 2021 op 59 jarige leeftijd overleden.

 

I Promised Myself ( Stevie Maxx demo versie )

I Promised Myself ( Nick Kamen versie )

Video afspelen

Het nummer lag erg lekker bij Stevie Maxx en deed hem denken aan een wereldhit van het duo Milli Vanilli. Qua akkoorden leek het erg op het nummer ”Girl I’m Gonna Miss You”. Op een gegeven moment kwam Stevie Maxx in contact met Dj Tony  die een nummer met hem wilde opnemen en uitbrengen. Dit werd uiteindelijk ”Girl I’m Gonna Miss You” en dan in dezelfde stijl als ”I Promised Myself” en ”Desenchantee”. De productie lieten de jongens doen bij Brad Grobler en op de single zitten ook remixen van Sonic Solutions. 

Enige tijd na de release werd Stevie Maxx gevraagd om een Nederlandstalige zomerse plaat op te nemen en uit te brengen met een tweetal dj’s. Nederlandstalig is leuk maar het nummer leende zich meer om in het Engels uitgebracht te worden. Gezien de dj’s niet zo heel erg goed in de Engels taal zijn, heeft Stevie Maxx een groot deel meegeschreven aan de songtekst en is het nummer in de studio opgenomen en heeft Stevie Maxx een videoclip laten maken door twee vrienden van hem. Tijdens de clipopname ontstond er een geschil en heeft Stevie Maxx besloten het nummer opnieuw op te nemen en als solo single uit te brengen met als titel ”Morena ( Holiday Lady ). Kort daarna hebben de dj’s het nummer ook uitgebracht onder dezelfde naam, maar dan met een studio sessie zanger.

Stevie Maxx deed veel optredens en nam regelmatig de zoon van een goede vriend mee naar zijn optredens. Deze zat toen nog in de pubertijd. Op latere leeftijd stelde deze zoon voor om samen met Stevie Maxx een lied op te nemen en uit te brengen. Hij was geen zanger maar was beter in het rappen van teksten. De twee kwamen bijeen en schreven een Nederlandstalig nummer met de titel ”Denk Je Nog Aan Mij”. Hierbij werd een videoclip opgenomen. Direct na de release kwamen er al boekingsaanvragen en uitnodigingen voor radio interviews. De jongens kregen de smaak te pakken en schreven een tweede nummer en dit keer Engelstalig. De stijl was vergelijkbaar met het populaire nummer ”Danza Kuduro”. Deze titel werd ”All Night Long”. Het is een zomerse plaat en de jongens besloten naar het Franse Saint Tropez te reizen om daar een videoclip op te nemen. Dit keer heeft Stevie Maxx zelf de videoclip gefilmd en geproduceerd. Hij is een manusje van alles en heeft zich naast het zingen en schrijven van liedjes ook verdiept in het maken van videoclips, websites en overige grafische vormgeving.

Tijdens zijn muzikale carrière komt hij veel mensen tegen en van het een komt het ander. De broer van een goede vriend Stacey Gray zag er wel wat in om een act in elkaar te zetten met Stevie Maxx. De twee kwamen bij elkaar en dachten na over een mogelijke samenwerking. Ze hadden het concept zanger, dj, mc in hun hoofd. Stevie Maxx stelde voor zijn goede vriend dj / zanger / producer Brad Grobler erbij te betrekken en deze stemde meteen in. Ze gingen meteen op zoek naar een goed nummer en meteen hadden ze er al eentje op de planken liggen. Het nummer was lekker zomers en up tempo. Stevie Maxx kwam op het idee om stemmen erin te doen door een goede vriend SocaBoy ( bekend van de wereldhit ”Follow The Leader” ). Deze had er wel oor naar en dook met de jongens de studio in om het nummer af te maken. Er was alleen nog geen act naam en Stevie Maxx kwam met het idee om de act ”SocaBoy & Friends” te laten noemen. Iedereen vond het een goed idee. Toen het nummer af was gingen de jongens naar Spanje om een videoclip op te nemen, helaas was SocaBoy niet in staat om mee te gaan naar Spanje dus moesten de jongens zonder hem de clip opnemen en dat gebeurde toen ook. Bij terugkomst was alles startklaar voor de release van de single maar helaas haakte SocaBoy ineens af omdat hij eigenlijk liever met bekende mensen wilde werken, wel wilde hij het nummer gebruiken voor zijn solo album. Dit was niet de bedoeling dus vroegen ze Mr.Z de plek van SocaBoy in te nemen en zo kwam de uiteindelijke versie van de plaat tot stand met als titel ”The Good Life”. Zo kwam het idee om de act The Good Life Federation te noemen. De act bestaat uit zanger Stevie Maxx, zanger / dj / producer Brad Grobler, Mc Juice, dj / producer Jeroen Hamer en featuring Mr.Z. Dit team is allround en maakt muziek in verschillende stijlen.

The Good Life Federation is ontstaan en meteen na de eerste single met videoclip kwam er al een aanvraag voor het landelijke radiostation 3FM in Hilversum. Ook andere radiostations toonden interesse en nodigden de act uit voor een interview. De muziek van The Good Life Federation is erg gevarieerd. De muziek wordt zelf ver buiten de grens van Nederland gedraaid, zo kregen ze o.a. reacties uit Amerika, Canada, UK, Zweden en nog enkele andere landen. Stevie Maxx kreeg stemproblemen. Eerder in 2011 had hij een onschuldige poliep naast zijn stembanden die ontstond door maagzuur ( reflux ). Deze was tijdens een dag opname verwijderd maar na een tijdje kwam hij steeds weer terug. De poliep was gewoon een onschuldige vochtbubbel vanwege de irritatie van het maagzuur dat in het strottenhoofd terecht is gekomen door een middenrifbreuk. Met maagzuurremmers is het tegen te gaan. Het ging een tijd redelijk goed maar hij kreeg steeds last van zijn keel, er bleek dit keer geen onschuldige poliep te zitten maar een onschuldige inwendige cyste van 3 cm vlakbij zijn stembanden ( laryngocele ). Deze cyste kan geen kwaad maar kan belemmeringen tijdens het zingen veroorzaken en daarom heeft Stevie Maxx het uit voorzorg tijdens een dag opname weg laten halen. De akoestiek in de keel is iets veranderd en moeten oefeningen gedaan worden om alles weer soepel te krijgen. Er ligt momenteel nog een nieuwe single op de planken die binnenkort in 2022 afgemaakt gaat worden.  Dit zal weer een vrolijke commerciële plaat gaan worden.

STEVIE MAXX