follow us:

”ENCORE”

Tijdens een Roadshow van Radio 10 Gold waarin Stevie Maxx al eerder zijn zangkunsten vertoonde, leerde hij Michel Houtenbos kennen die geïnteresseerd was in orkestbanden van hem. De twee spraken af en wisselden wat orkestbanden met elkaar. Later bleek die jongen als geluidstechnicus werkzaam te zijn in Hilversum bij de televisie en hij zong ook regelmatig. De moeder van Stevie Maxx zat op een dag de krant te lezen en daarin werd door producers gezocht naar een drietal jongens voor een act. Stevie Maxx voelde er weinig voor om deel te nemen aan een Boyband maar wilde Michel wel introduceren en tegelijk kijken of er misschien nog andere plannen waren want wie weet hadden die producers wel meerdere projecten. Stevie Maxx en Michel Houtenbos maakte toen meteen een afspraak met die producers in Putten.

Deze mensen waren zeer onder de indruk maar wilden zich alleen op dat ene project richten. Er moest een act komen met ongeveer hetzelfde concept als de groep ,,No Mercy” die bestond uit goed uitziende latino jongens. Het productieteam zag die twee wel zitten en gingen op zoek naar een derde persoon. Stevie Maxx was niet van plan om zich te binden aan een jongens formatie maar na veel aandringen wilde hij het wel doen voor zijn nieuwe goede vriend Michel. Maar wel op voorwaarde dat hij de leadzanger van de formatie zou worden en dat hij zijn normale optredens nog steeds kon doen naast de nieuwe act.

Er kwamen verschillende mensen auditie doen en toen werd er gekozen voor een goed uitziende jongen Roger Simpson. Deze jongen bleek perfect bij de andere twee te passen. Enzo maakte Stevie Maxx naast zijn solo optredens deel uit van de jongens formatie ,,Encore”. Er werd meteen actie ondernomen en er kwam een CD single genaamd ,,Let Me Hold You Tight”.